hernieuwde motivatie

16 februari 2023

Met dit sluit ik aan op het artikel van vorige week Creatief blijven.
Een situatie: Je hebt, als fotograaf, je portfolio opgebouwd. Je kent je specialiteit. En toch heb je van die momenten dat je vast loopt, dat het op is.

Mijn eerste digitale beeld op mijn fotografieblog - Didier de Borle, beeldmaker

Een van mijn eerste digitale beelden (2014)

Laat ik je geruststellen: Tot op zekere hoogte althans zijn mensen en tijden toe aan verandering. Ook jij hebt toch van die stille, interne gesprekken over wie je ergens in de toekomst kan zijn. Het is de normaalste zaak van de wereld. Het grootste deel van je portfolio laat misschien zien waar jij nu bent, waar jouw comfortzone leeft en gedijt, maar de rusteloosheid van jou als creatieveling heeft een uitlaatklep nodig.

De oplossing: Ga terug naar jouw beelden welke je reeds hebt gemaakt, maar nooit verder hebt bewerkt of laten zien. Ga met die beelden aan de slag. Die verdwaalde afdankertjes kunnen je leiden naar de jouw momentum in de toekomst.

Een creatie van 14 februari 2023 op mijn fotografieblog - Didier de Borle, beeldmaker

Een creatie van eergisteren (14 februari 2023)

Maar let op: Een belangrijk deel van je leven is nu in topvorm en dat moet je behouden. Het is belangrijk om te blijven doen wat werkt, waar je goed in bent. Heb daarnaast vertrouwen in wat je meer kan doen. Er zijn voldoende (zij)paden die je kan bewandelen. Immers je weet nu 'waarom' dus geloof erin met een hernieuwde motivatie.


Vind je dit artikel waardevol of heb je vragen of andere ervaringen?  Je kan het mij laten weten door een reactie te plaatsen. Je email-adres is verplicht, maar het wordt niet getoond op de website.

plaats een reactie

Nog een tip !

Persoonlijk heb ik veel gehad aan een lidmaatschap van de Photofacts Academy.  Wellicht ook iets voor jou?

Je kan een lidmaatschap 14 dagen GRATIS uitproberen. Meer info HIER

Terug naar het artikelen-overzicht