beeldrecept: het melkmeisje te ...

16 maart 2023

De basis van dit werk ligt bij de meester uit Delft 'Johannes Vermeer'. Johannes Vermeer leefde van 1632 tot 1675 en is een van de beroemdste Nederlandse schilders. Tot midden 19de eeuw was hij nochtans redelijk onbekend en wordt pas tijdens de jaren zeventig van die eeuw herontdekt.
Vermeer staat tegenwoordig vooral bekend om zijn rustige portretjes, waarin de hoofdpersoon (voornamelijk een vrouw) zich wijdt aan een alledaagse bezigheid. Dit staat in schril contrast met zijn eigen gezin met 11 kinderen.

Zoals de hoofdpersoon op mijn interpretatie, het melkmeisje geheel verdiept is in haar werk. Ik breng het melkmeisje naar deze tijd en presenteer in de kamer ook nog en ander werk van de meester. 'De liefdesbrief', waarbij vanuit een schemerig vertrek een glimp van een kamer te zien is met een huiselijke scène.

'Beeldrecept: Het melkmeisje te ...' een artikel op de fotografieblog van Didier de Borle, beeldmaker

Het melkmeisje te ...
Op de puntjes dient Heuvelland ingevuld. Vanuit het raam heb je zicht op Heuvelland. Dit is een deel van een landschapsfoto welke ik te Heuvelland maakte. Heuvelland is een gemeente in West-Vlaanderen (België) bij de grens met Frankrijk.


Vind je dit artikel waardevol of heb je vragen of andere ervaringen?  Je kan het mij laten weten door een reactie te plaatsen. Je email-adres is verplicht, maar het wordt niet getoond op de website.

plaats een reactie

Nog een tip !

Persoonlijk heb ik veel gehad aan een lidmaatschap van de Photofacts Academy.  Wellicht ook iets voor jou?

Je kan een lidmaatschap 14 dagen GRATIS uitproberen. Meer info HIER

Terug naar het artikelen-overzicht