samen fotograferen

6 april 2023

Fotografie is een leuke hobby, maar het plezier delen samen met anderen is dubbel genieten. In dit artikel: Samen fotograferen.

Goed voor de motivatie

Ook bij fotografie heb je nood aan motivatie.
   -  Ben je alleen op stap en het lukt niet zo goed, dan ben je al snel geneigd ermee te stoppen.
   -  Ben jij de enige fotograaf in een groep (bijvoorbeeld op vakantie), dan voel je je al snel bezwaard omdat de de anderen ophoudt. Ook niet zo goed voor de motivatie.
   -  Ben je op stap met een fotomaatje(s), dan zullen jullie elkaar aanmoedigen of uitnodigen om ook hier nog eens naar te kijken. Dat is koorts voor je motivatie, toch!
Daarnaast helpt het afspreken om samen op pad te gaan om je aan je afspraak te houden. Alleen stel je, bijvoorbeeld bij regen of kou, al vlugger uit.

'Samen fotograferen' een artikel op de fotografieblog van Didier de Borle, beeldmaker

Meerdere inzichten

Tijdens het fotograferen, samen met anderen, merk je dat niet iedereen op dezelfde manier naar de omgeving kijkt. Zo is het mogelijk om van elkaar te leren: meerdere inzichten en andere manieren van aanpak.
Alleen is het veel moeilijker om 'out of the box' te denken. Samen kun je sparren over andere mogelijkheden om die ene foto te maken.

Voor de gezelligheid

We kunnen dus wel meerdere belangrijke redenen bedenken om samen met anderen op fotouitstap te gaan. Maar soms is het toch ook gewoon gezellig. Dus heb je de mogelijkheid om met een fotomaatje te gaan fotograferen, plan dan een regelmatige basis een afspraak in.


Vind je dit artikel waardevol of heb je vragen of andere ervaringen?  Je kan het mij laten weten door een reactie te plaatsen. Je email-adres is verplicht, maar het wordt niet getoond op de website.

plaats een reactie

Nog een tip !

Persoonlijk heb ik veel gehad aan een lidmaatschap van de Photofacts Academy.  Wellicht ook iets voor jou?

Je kan een lidmaatschap 14 dagen GRATIS uitproberen. Meer info HIER

Terug naar het artikelen-overzicht