Fotograaf in China

15 juni 2023

Ik heb reeds op meerdere plaatsen in Europa, voornamelijk in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland, gefotografeerd.
Komen er geen mensen op mijn beelden te staan, dan gaat het over het algemeen wel goed. Fotografeer ik mensen of hebben mensen de indruk dat ze gefotografeerd worden, dan zijn reacties niet altijd positief.  Meestal moet ik wel uitleggen waarom ik hat doe en heeft men het over privacy en wat nog meer. Op zich geen probleem, soms is een woordje uitleg voldoende, en in het uiterste geval verwijder ik de foto.  

In de Chinese Volksrepubliek ervaar ik als fotograaf het tegenovergestelde. De mensen tonen in eerste instantie belangstelling in wat ik doe en zien het als een soort van eer deel te mogen uitmaken van de foto. Sommigen komen letterlijk in beeld staan.
Chinezen willen ook graag samen met buitenlanders op de foto. Zoals ik vaak vraag een foto te mogen maken, krijg ik ook dikwijls het verzoek om fotomodel te spelen.

Chinese mensen zijn trots op hun afkomst, hun land en cultuur. De geldt zowel voor jong als oud, man en vrouw.
Daarom heb ik tijdens mijn verblijf vanaf september 2017 tot april 2018 zo'n 6.000 foto's geschoten waaronder meerdere portretten. Ook heb ik een aantal fotoshoots gedaan.

Hierna een selectie van mijn 'Chinese' portretten. Via de driehoekjes rechts en links ga je naar een volgende of vorige foto.

Vind je dit artikel waardevol of heb je vragen of andere ervaringen?  Je kan het mij laten weten door een reactie te plaatsen. Je email-adres is verplicht, maar het wordt niet getoond op de website.

plaats een reactie

Nog een tip !

Persoonlijk heb ik veel gehad aan een lidmaatschap van de Photofacts Academy.  Wellicht ook iets voor jou?

Je kan een lidmaatschap 14 dagen GRATIS uitproberen. Meer info HIER

Terug naar het artikelen-overzicht