koffietijd

20 juli 2023

 

 

Ik wil het hebben over het maken van foto's van, met en over koffie. Met een kopje koffie of een koffieattribuut in je foto houd je alvast de kijker vast. Immers weinigen zijn geen fan van een kopje koffie. Houd bij het maken van koffiefoto's volgende vier tips in gedachte.

1. Donkere kleuren

Donkere kleuren is als het ware je startpunt. Maak gebruik van een bruine of zwarte achtergrond. Alleen an een donkere kleur zal het idee 'koffie' versterken.

2. Attributen

Fotografeer een kopje koffie niet alleen, maar plaats er andere dingen omheen. Dat hoeve niet altijd koffie-attributen te zijn. Wat dacht je van een opengeslagen boek, een bril en een kopje koffie?

 

3. Vertel een verhaal

Met dat boek en die bril samen met het kopje koffie heb je een sterk verhaal. Zoals bij elke foto is ook hier het verhaal belangrijk. En met een kopje koffie valt er veel te vertellen toch? Denk aan warmte, troost, gezelligheid ... .

 

4. Met een personage

Een eekhoorntje en een kopje koffie, dat slaat natuurlijk nergens op. Bij koffie horen mensen. Breng een personage samen met de koffie in beeld en er valt veel meer verhaal te vertellen.

Dit zijn vier tips. Je kan er gebruik van maken, maar natuurlijk ook evengoed niet.
Even een dag geen inspiratie? Verdiep je even in koffiefoto's en laat me zien wat je erven hebt gemaakt.

Veel succes.


Vind je dit artikel waardevol of heb je vragen of andere ervaringen?  Je kan het mij laten weten door een reactie te plaatsen. Je email-adres is verplicht, maar het wordt niet getoond op de website.

plaats een reactie

Nog een tip !

Persoonlijk heb ik veel gehad aan een lidmaatschap van de Photofacts Academy.  Wellicht ook iets voor jou?

Je kan een lidmaatschap 14 dagen GRATIS uitproberen. Meer info HIER

Terug naar het artikelen-overzicht