Annie Leibovitz

22 februari 2024

 

De Amerikaanse fotografe Annie Leibovitz (geboren op 2 oktober 1948 te Waterbury) studeerde aan het San Francisco Art Institute. Ze werkt(e) onder andere voor het tijdschrift Rolling Stone en voor Vanity Fair. Voor beide tijdschriften heel wat opvallende en soms controversiële coverfoto’s gemaakt.

Haar bekendste foto is deze waarop een naakte John Lennon zijn vrouw Yoko Ono knuffelt. Tragisch genoeg werd Lennon slechts enkele uren na de shoot vermoord buiten zijn flatgebouw in New York City. De foto, die aanvankelijk bedoeld was als een luchtige weergave van de relatie van het stel, is plotseling uitgegroeid tot een van de meest iconische beelden uit de geschiedenis van muziek en fotografie. Het blijft een bewijs van de krachtige liefde tussen het stel en dient als een aangrijpende herinnering aan Lennons vroegtijdige dood. Het beeld is ook een goed voorbeeld van Leibovitz' opmerkelijke vermogen om de essentie van haar onderwerpen vast te leggen en een verhaal te vertellen via haar fotografie.
Andere beroemde foto’s van Annie Leibovitz zijn een foto van Bette Midler in een bed vol rozen, Whoopi Goldberg al liggend in een bad met melk en een naakte Demi Moore met een maatpak van bodypaint.

Meer werken van Annie Leibovitz op haar instagram-account.


Vind je dit artikel waardevol of heb je vragen of andere ervaringen?  Je kan het mij laten weten door een reactie te plaatsen. Je email-adres is verplicht, maar het wordt niet getoond op de website. Ik reageer voor zover als mogelijk binnen de 24 uren.

plaats een REACTIE

Terug naar het artikelen-overzicht