verslag fotowedstrijd "belgische kust - winter 23/24"

29-02-2024

De uitslag aangaande de wedstrijd -welke liep van 18 november 2023 tot en met 18 februari 2024- is gekend, maar eerst nog een aantal cijfertjes.
- Vierenvijftig foto's van 36 deelnemers voldeden aan de voorwaarden van de wedstrijd. Daarnaast zijn er ook nog vijf foto's ingestuurd die niet aanvaard werden.
- Het wedstrijdreglement voorzag dat je als deelnemer ook de foto's van de andere deelnemers beoordeeld. Wat de 5 deelstemming betreft heeft 92.5% ook daadwerkelijk gestemd. Voor de finale stemming was dit slechts 47%.
- Een deelnemer heeft het gepresteerd om zes niet-deelnemers uit te nodigen om voor zichzelf te stemmen. Daardoor heeft die deelnemer natuurlijk alle kans op enige waardering verspeeld.

Hierna een citaat wat ik de moeite waard vind om hier te vermelden:
"(citaat) Ik schrik een beetje van de uiteindelijke selectie. Met heel veel foto's zonder zorg voor belichting en compositie. Deze is in elk geval de minst voor de hand liggende. Iets te veel nabewerking, maar wel de beste uit deze laatste tien.(einde citaat)"
Ik ben het daar 'niet helemaal' mee eens, maar het geeft toch te denken.

Naast alle winnaars (ik bedoel alle deelnemers) hier de drie beelden welke de meeste waardering kregen.

Het goud gaat naar Dominique Roels

Het zilver gaat naar Odrada Dierckx

Het brons gaat naar Tom Van Der Sijp

Nu op naar de fotowedstrijd "Belgische kust - Zomer 2024" welke zal starten op 1 juni 2024.

Sinds begin dit jaar (2024) besteed ik ook op mijn website meer aandacht aan mijn facebookgroep.  Een overzicht tref je HIER