Soorten fotografen deel 2

22 juni 2022

Mede door de opkomst van de digitale fotografie en door de steeds betere camera's op de smartphones worden dagelijks miljoenen foto's genomen.
Maar wat voor soorten foto's zijn dat zo en dus hoeveel soorten fotografen bestaan er wel. Ik tel er ruwweg toch al een twintigtal. Vandaag bespreek ik de volgende 5 soorten. Dit is het tweede artikel in deze reeks.

Bedrijfsfotograaf

De bedrijfsfotograaf zet bedrijven in beeld. Even verduidelijken: het gaat om wat een bedrijf doet en waar het voor staat. Immers een beeld zegt meer dan 1000 woorden. De bakker om de hoek zal anders verbeeld moeten worden dan BOL.com.

Bedrijfsfotograaf op de fotografieblog van Didier de Borle, beeldmaker

Boudoirfotograaf

Een boudoirfotograaf moet discreet zijn. Populair in deze tak van fotografie zijn semi-naakt portretten. Deze dienen meestal niet voor publicatie, maar zijn foto's bedoeld om je partner te verrassen.
Omdat de boudoirfotograaf niet met (professionele) modellen werkt moet deze in staat om zijn klant op haar (het is meestal een vrouw, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd) gemak te stellen en serieus en professioneel te werken.

Concertfotograaf

Het is niet zo makkelijk om mooie concert te maken. Dat omdat het meestal donker is en iedereen op het podium, maar ook het publiek, voortdurend in beweging is. Dus het zijn verre van ideale omstandigheden waarin de concertfotograaf aan het werk is.

Concertfotograaf op de fotografieblog van Didier de Borle, beeldmaker

Dierenfotograaf

Dierenfotografie is een nogal breed specialisme. Dit kan zijn het fotograferen van een huisdier, maar ook wilde dieren zoals leeuwen! Maar of het nu wilde dieren of huisdieren zijn, de meeste zijn continue in beweging en luisteren zelden naar aanwijzingen van de dierenfotograaf. Een belangrijke karaktereigenschap voor een dierenfotograaf is geduld.
Herlees aansluitend mijn artikel over Dierentuin fotografie

Dierenfotograaf op de fotografieblog van Didier de Borle, beeldmaker

Forensisch fotograaf

Forensisch fotografen zijn aan het werk op de plaats delict voor later onderzoek of een rechtszaak. Je zal begrijpen dat het hier gaat om een juiste en tot in de puntjes scherpe weergave van de werkelijkheid.

Tot daar mijn tweede reeks van vijf soorten fotografen. Wat voor soort fotograaf ben jij? Laat het mij weten via een reactie.


Vind je dit artikel waardevol of heb je vragen of andere ervaringen?  Je kan het mij laten weten door een reactie te plaatsen. Je email-adres is verplicht, maar het wordt niet getoond op de website.

plaats een reactie

Nog een tip !

Persoonlijk heb ik veel gehad aan een lidmaatschap van de Photofacts Academy.  Wellicht ook iets voor jou?

Je kan een lidmaatschap 14 dagen GRATIS uitproberen. Meer info HIER

Terug naar het artikelen-overzicht